How to add Subtitles in Video

Comments

35 comments

  • Avatar
    IQBAL

    untuk download Srt file. download di sini 

    https://subscene.com/

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    IQBAL season baru nak kluar tau 🤭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Yee? OOHHH NOO.. 😭 saya banyak kena catch up.. 3 season kena habiskan 😭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Complicatednya 😆. Pakai vlc je lagi senang

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Betul. Kalau guna pc / laptoo. Drag je Srt file ke video tu. 1 saat punya kerja. Tapi ni untuk yang nak tengok kat TV..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Jangan keluar group Suzaidee.. jangaaaaannn ohhhhh jangannnn

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    hmm.. byk step nya ni hihi.. kalau sy juat buat tajuk movie dgn sub tu sama je.. dia auto sync trus kluar subs

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Wahhh 👍 macam macam cara

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Android TV app saya ada function add subtitle. 
    Anyway, thanks for sharing. Berguna juga terutamanya kalau nak pastikan subtitle yang betul. Banyak subtitle ni bile auto on samada subtitle cerita lain atau dia ada delay atau terlebih awal

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Yesss ni sekadar alternatif sahaja korang korang.. alternatif 😭😭

    1
    Comment actions Permalink
  • Baru tahu ni.. thank info iqbal

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Sama sama Aslam ❤️

    0
    Comment actions Permalink
  • Boleh pilih language ke

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kalau subtitle tu ada bahasa lain, boleh

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Boleh.. sebab saya duduk Sepanyol lama.. jadi saya selesa dengan subtitle Rusia

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Wow... gf mesti level Irina starshenbaum...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Gf saya.. Brad Pitt.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    IQBAL Brad Pitt dh kurang comel

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Zac Efron.. 😎 atau Henry Cavill 😎

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager
    Zac Efron 😍

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Hahaahhaahah

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    saya suka cari movie yg dah ada hard subtilte..x penin2 cari

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Saya kalau cerita English masih perlukan subtitle... 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Saya perlukan subtitles sebab kadang kadang pelakon mumble.. pastu music terlalu kuat.. pastu saya kena pause untuk ulang balik AAAAAAAAA!!!!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Eh sama la... 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kalo tengok dengan anak saya dia selalu stress... Kalau tak rewind saya tanya dia. Penat pulak dia nak explain, kacau focus dia 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • channel 550 alih suara ke bahasa melayu... "Lihatlah anak beruang itu, dia dah pandai tangkap ikan. Lihatlah, lihatlah"... Datang lagi sorang... "Betul. Lihatlah, ia melambai ke arah ibunya. Ia sungguh comel!"

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Aslam.. itu anak beruang ke? Anak orang? 😭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Subtitles ni kalau tengok cerita lawak kurang sesuai. Sebab saya dulu masa layan cerita Stephen Chow, kawan kawan chinese saya akan kata... Subtitles tu kureng lawak

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Huhuhu macam tengok cerita jepun atau korea.. kadang kadang yang penterjemahan tu pening gak.. maksud dorang lain tapi takkan nak panjang lebar penuh kan screen tu.. huhhuhu.. I love you pada sesiapa yang buat subtitle ❤️ jasa mu akan dikenang ❤️

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.