Comments

17 comments

  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI
    xthu
    1
    Comment actions Permalink
  • Ape kata kalau Zul cuba contact live chat untuk kepastian.saya pun kurang pasti kenapa boleh jadi camtu..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG RUI BIN

    Can use Live Chat to check with Yoodo.

    ย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Cuba reset network...
    atau Dulu mendiang Steve Jobs pernah kata... "cara pegang phone tu tak betul" ๐Ÿ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Hi MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI boleh tau pakai phone model apa? Speed ni would depend on the phone model etc... utk tau capacity on how fast the phone runs... tak semestinya sbb android atau ios. Boleh jadi juga kalau phone tu ada byk running apps or it could also depend on your phone RAM. ๐Ÿ˜Š

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Network reset ni bukan kat bahagian Yoodo ye. Cuba buat kat phone anda. Lepas tu restart device.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI
    dh buat smua tapi same jew xleh pakai.kalau kt android laju jeww
    ๐Ÿ˜Œ
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAHIM ANATIBINTI SULAIMAN

    kadang2 ada model phone yang kuat tarik line kan..tak tahu la ada kaitan ke tak, dulu time pakai huawei rasa macam lagi laju

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI

    Tu la. Sy rasa pon mcm tu jgk. Tp bukan kew iphone ni kuat sikit tarik line?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Dulu masa saya pakai iPhone bila reset network, InsyaAllah ok. Tapi tak la laju dari 10MBps mencanak ke 100MBps.
    Sebab basic troubleshooting yang selalu saya buat, tukar apn, network reset dan satu lagi mintak telco reset dari bahagian mereka

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI

    Owh ok2. Nanti sy try.. tq abe su..

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI

    Puan zie.,.Sy pakai iphone xs n samsung s10 plus tp speed berbeza.laju lg samsung s10 plus

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN
    coverage bngk user kot.. ย en. speestest tmpt yg sama?
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Zul, beresss. oh ya. Iphone Xs pakai iOS16 ke?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI

    Ye abe su. Ios 16.3.1..test speed tmpt yg same

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    hmmm nampaknya takde apa saya boleh tolong ni. Sebab selalunya network reset, phone restart, soft reset, boleh restore network speed. Dari pengalaman guna iPhone memang ni je saya selalu buat.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI

    Owh munkin sy kena upgrd iphone 15 kot bang superuser ๐Ÿ˜„. Dh mcm2 try tp sme. Tukar apn pon sme jew.

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.