Weekly Mini Giveaway: Poket Doraemon !

Comments

58 comments

  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Kalau saya pula saya nak alat kembali ke zaman dinasour.. sebab saya nak tengok T-REX depan mata 🤣 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Haaa.... ni senangggggg... CIKGU NAK PINTU SUKA HATI! takyah drive dh. takyah beli flight ticket pi holiday. 

    DORAEMON NAK PINTU SUKA HATI PLS! 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    kejap ye nak cari dulu..
    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Saya nah time machine. Boleh pergi ke mana-mana saja. Back to the past and future.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    saya nak phone booth ni.boleh merealisasikan apa saja yg kita hajati😁
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    iqbal.too dark😬
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    IQBAL ni dh mcm Thanos ni. 

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Nak money printer 🤑🤑🤑

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG
    time machine tak ada dalam pocket , dia di laci meja !
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Good catch Ong.. time machine dalam laci meja.. Pintu itu ada dalam pocket dia.

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD IZUAN HAFIZ BIN ISHAK

    Sudah semestinya pintu sesuka hati. Sebabnya

    1. Dapat elak trafik jem. 

    2. Boleh buat income jadi Courier. Hantar barang dalam masa seminit. 

    3. Melangcong tanpa risau flight atau transport. 

    4. Paling best rindu mak ayah boleh niat ja buka pintu dah sampai kampung.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    dapat tek kopter pun best.saya nak terbang.dari kecil sampai sekarang saya paling kerap bermimpi boleh terbang.adakah saya seorang superman
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HO CHIEW KIM
    i nak dapat dalam poket dia sim yoodo 5g unlimited untul selama lamanya. yahhhhh
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Speck mata Ajaibbbb.
    Dengan speck mata ni saya boleh meniru dalam peperiksaan 😆.
    Jawapan kena nakal macam Nobita 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SYAZWAN FAHMI BIN NISARUDDIN

    pondok talifon doraemon ("what if" phone booth)

    Kalau dapat phone booth ni, sy boleh realisasikan ape jek impian..jgn cakap unlimited 5G..unlimited 10G pown boleh 🤣🤣🤣
    pape pown phone booth ni mmg power..trus nk ckap "kalau dalam acc bank saya ada juta2 ke.. x kan tua2 ke..ehhhhh..semua menda la nk cakap.." 🤣🤣🤣

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Nak poket Doraemon boleh??! Nak SEMUA benda dlm tu

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    WONG MENG JIAN Doraemon ada money printer ke 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager
    iqbal, aquaman menyelam terus. dia x berenang je 
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    iqbal tu mimpi basah😂
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Iqbal umur dah macam tu... mimpi lagi ke? 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager
    ok la... ni serious. kalau lah dpt peluang mintak brg kat doraemon... jawapan final ialah... pintu suka hati!



    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN
    pintu kemana sahaja.. sng hntar brg☺️
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD ZULFARZLI BIN ZAHARI

    Saya nk tukar pemimpin

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Oppa nak tukar boleh?

    Naik time machine balik 2010 mining Bitcoin, kemudian HODL sampai bernilai $100k value. 😂😂😂

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    saya nak cermin yg boleh duplicate ape2 saja.tak terbayangkan apa terjadi pada dunia
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG CHONG GHEE
    saya nak semua orang dapat 2 tahun Yang terlepas masa COVID hari ITU.
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    REENA ASYIKIN BINTIROSLI
    Jika saya dapat poket doremon, alat yang saya akan cari adalah. . 

    MESIN PERMINTAAN BARANG PERMAINAN

    Ya, dengan adanya mesin tersebut, saya dapat bermain dengan segala jenis barang mainan yang ada di serata dunia. Dari sekecil-kecil barang mainan, hingga sebesar-besar barang mainan, dari semurah-murah barang mainan, hingga ke semahal-mahal barang mainan. Antara contohnya mainan masak2, lego, belon, layang2, popit, gelongsor, basikal, scooter, PlayStation, Nintendo, Lego, Playdoh & banyak lagi.

    Saya akan menikmati kelebihan mesin tersebut dengan anak-anak saya. Saya juga ingin merealisasikan impian saya & anak2 saya untuk bermain segala jenis macam barang mainan yang terdapat di dunia secara percuma. Mesin tersebut juga boleh memulangkan semula barang2 mainan tersebut setelah kami tidak lagi ingin bermain agar rumah kami tidak dilimpahi & bersepah dengan kebanjiran barang mainan 🤩😍
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    REENA ASYIKIN BINTIROSLI
    Jika saya ada poket doremon, saya akan mencari alat...

    CERMIN AJAIB YANG BERFIKIRAN POSITIF 

    Ya, cermin ajaib tersebut boleh diajak berbicara. Bila kita lihat ke cermin tersebut, kita akan nampak muka kita & kita seolah2 bercakap dengan diri sendiri. Setelah itu, tindak balas dari cermin tersebut, ia akan mengeluarkan tulisan ayat2 nasihat & pendapat yang positif & membina. 

    Contohnya: 

    Saya: (Sambil melihat cermin & berkata) Selamat pagi. Saya berasa murung hari ini kerana bergaduh dengan abang saya. Boleh beri saya kata semangat?

    Cermin: (Keluar tulisan) Air yang dicincang tidak akan putus. Jangan terlalu ambil hati. Ambil yg keruh buang yg jernih. Lupakan sengketa, anggaplah abangmi itu kurang kasih sayang 😆😆😆
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Wahhh jawapan REENA ASYIKIN BINTIROSLI 👏 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    NG CHONG GHEE bagusss idea you! 

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.