CelcomDigi join venture

Comments

24 comments

  • Avatar
    Akmal Hakim Bin Sham

    Rasanya tidak akan affect kepada user Yoodo. Pakai je macam biasa. Tapi guna tower mana would be interesting to look forward to, sebab dengarnya Yoodo akan dijual nanti kepada syarikat luar (bukan bawah celcom lagi).ย 

    But one thing for sure is klau Yoodo network tk stable selepas syarikat baru take over, saya memang port out, walaupun dh customer yoodo 5 tahun ๐Ÿ˜…

    "Meanwhile, Celcom would also need to sell off Yoodo within 18 months or they would need to cease Yoodo operations within 3 months of the expiry of the divestiture period"

    -https://soyacincau.com/2022/12/01/celcom-and-digi-have-merged-what-does-this-mean-for-customers-today/

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    jeff, any update?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Hi Normalia/Akmal.. Jangan bimbang. Semua tetap sama.

    Boleh refer to article ini.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Yoodo pernah buat official statement untuk perkara ini. Buat masa ni semua pelanggan harap bertenang. Merger bukan satu perkara baru dalam Telco di Malaysia. Kita ada lebih dari setahun untuk tahu nasib kita sebagai pengguna Yoodo. Dalam tempoh tu mungkin baru kita boleh nampak dengan jelas kedududkan Yoodo. Hanya saya berharap, supaya community Yoodo kekal dan Yoodo tak dianak tirikan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Nur ain binti othman

    Semua org tgh bertnyaaa, ๐Ÿ˜

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD WAFIUDDIN BIN ALI

    saya ada bertanya issue yg sama dalam versi Bahasa Malaysia. mungkin admin boleh merge discussion saya ke sini dan kita center to this point. we will keep following Yoodo for later news.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Nur ain binti othman

    Tggu announced dri yoodo management Dan celcom lagi.. Lagi pun eSports bnyk dri yoodo sponsor.. Rasa nya yoodo akan kekal lama.. Mungkin akan berdiri sendiri

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD WAFIUDDIN BIN ALI

    baik..noted2..saja memeriahkan discussion ini..hehe
    boleh nampak sokongan untuk Yoodo.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SURAYA BINTI DAHIRAN

    Kalau yoodo dah tak guna tower celcom habislah di tmpat saya tower celcom jak yg ada

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser
    Tak payah Takut, biarpun dijual atau Merdeka dari Celcom.

    Yoodo masih boleh sewa network macam virtual telco lain juga kan.ย 

    Tunetalk, Redone, OneXOX dan Unifi kan semua sewa dari Celcom Network.ย 

    Lagipun, ada 2 tahun lagi. ๐Ÿ˜‰ย 
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AMAN BIN KADIR
    bole join? โค๏ธ yoodo
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Takpe gais... ada masa lagi. Jom join Yoodo Community Day... Kat situ boleh tanya lagi ๐Ÿ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KHAIRIL MAZRI BIN ZAKARIA

    Awal lagi nak kata Yoodo nak jual, atau ditamatkan perkhidmatan. Altel dulu elok hidup tiba2 terminate line dia. Apapun tunggu je apa jadi dengan Yoodo.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD IZUAN HAFIZ BIN ISHAK

    Masih ada lagi 18bulan rasanya... Just sit back and relax...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG CHING WAN

    Jom.. Kita user kumpul wang. Beli Yoodo...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG RUI BIN

    Yoodo upgrade from MVNO to MNO bah!

    ย 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser
    Haha, will MCMC issue license MNO for Yoodo? ๐Ÿ˜‚ย 
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Not that easy but still possible. Huge and huge investment. Not just License. Need to have own infra, physical customer service centre, chain of dealers... etc...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF Moderator
    rasenye jeff ade mention pasal ni kat post sebelum ni
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FD ZAH HANI BINTISULAL IAN

    Kalau merge harap tak ada apa2 perubahan pelik2 la

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD IZUAN HAFIZ BIN ISHAK

    Kalau asingkan Yoodo dari celcom dan jadi sebuah entiti yang independent. Bukan di bawah celcom tapi selari dengan celcom...Macam TM asingkan celcom dulu boleh tak?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF Moderator
    menarik cadangan izuan.yoodo patut berjalan sendiri.agak sukar tapi tak mustahil
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Izuan, nak berjalan sendiri boleh je. Tapi bukan bawah Celcom. Celcom perlukan buyer untuk Yoodo. Bila dikatakan sebagai anak syarikat, walaupun Yoodo ada pengurusan sendiri tetapi ia tertakluk bawah pentadbiran Celcom.ย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HO CHIEW KIM

    Baik juga yoodo jalan sendiri. Asalkan promo masih ada....

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.