Comments

6 comments

  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    saya pun dah lama terfikir knp beg berzip perlu letak mangga.bahaya jika ada barang berharga.tak selamat
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Scary nak travel camni 🤔

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    hehehe... itu sebab gunanya sticker yang diletakkan pada zip bag. Kalau korang nampak sticker tu dah tempered, korang boleh complain dan minta airport security jadi saksi masa buka beg korang.
    Kalau nak lagi selamat, pakai plastic wrap yang disediakan di airport. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Dan satu lagi, kalau hand carry bag ataupun bag yang letak kat overhead compartment. Pastikan ia juga dikunci. Ada juga kes kecurian didalam pesawat dimana pencuri akan curi barang didalam beg anda masa anda tidur. Ataupun mereka akan penuhkan overhead compartment diatas anda. Anda tiada pilihan dan akan metakkan di bahagian tempat duduk lain. Lagi obvious, jika ada yang tawarkan untuk anda gunakan overhead compartment dibahagian mereka.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.