Comments

21 comments

  • Avatar
    BEH TONG YU

    Only 10% above 10k

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    This one only count for employees, not including those entrepreneurs, businessmen, hawkers, YouTubers, TikTokers, Instagramers, freelancers, Grabers, e-commerce sellers, .....

    Β 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    I'm 7% , if more hardwork , can get 37% , but i lazy ....

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG CHING WAN

    When can i be the 10%?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Gross income at 13%, Net income at 33%

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kalau duduk KL atau bandar bandar besar. RM5k takde apa yang perlu dibanggakan. Kalau ada family, lagi la pulak

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Serius la gaji 4k-7k antara yg paling ramai

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Tapi macam tak logic la statistic ni.
    Anyway, Azrul mesti antara 10% tu kan? :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Betul ke research Jobstreet ni? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azie, saya pun musykil dengan research ni...Β 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    betul duk KL 5k ...hmmmmm
    basic need bujang pun dah 3k

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM kan kan kan... I think diaorg round up the numbers je. Kalau tgk skang yg kaki shopping, spending mostly quite young. maybe 25- 30 on average πŸ€” ok la depends on the kawasan also...Β 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD betul tu... kalau duk KL or PJ spending lg tinggi

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Young exec sekarang I tengok tukar smartphone macam tukar baju. Tapi harap bukan hutang la. Hutang ni sebenarnya satu penyakit.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Stats ni tak masuk yang kerja sendiri. Tapi masih boleh kata stats ni ada yang tak betul juga. Kalau tengok kat linkedin ada je job opening yang offer gaji tinggi.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Kat kl ni ramai kategori miskin bandar walaupun gaji 2-3k

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM yup betul tu. diaorg tukar phone baru almost every time ada model baru kluar...😬😬😬

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azie mesti pakai phone lipat lipat ni πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azrul... kalau duduk bandar RM2-3k takde apa pun. Kalau ada anak lagi pulak. So, pengajarannya kita kena selalu bersyukur. Doa, tawakal dan usaha juga penting.Β  InsyaAllah ada ganjaran lebih baik. Ada orang banyak duit tapi hidup tak senang. Sebab selalu keluar masuk hospital... Ada kesihatan pun dah kira ok.Β 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Duk PJ atau KL tu kaya jammed πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Bayar tol... tapi jammed πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.