Comments

8 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Sea Chooi, fb gaming ni dah lama ada. Nak challenge twitch, Youtube, etc... Malaysian streamer seperti Master Ramen antara pengguna yang mempopularkan fb gaming. Kat Indonesia fb gaming kurang sambutan sebab ramai pergi ke Nimo TV. Tapi Nimo TV pun dengar kata gagal.
    So, apa pilihan streamer? kebanyakan mereka masih kekal dengan YouTube dan platform tambahan lain seperti TikTok. Tapi Malaysian streamer ramai masih kekal dengan fb

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Pernah install apps ni dulu, tak lama pakai lepastu unistall sebab dalam app FB biasa pun ada bahagian untuk content gaming & boleh follow streamers yang kita minat.. lain lah kalau mereka betul² asingkan maka terpaksalah guna apps facebook gaming ni juga 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Penah jugak layan sebelum ni tapi boring..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Saya rasa ni bukan masalah pada app, tetapi platform fb. Orang Malaysia ni antara ramai layan fb. Budak budak muda layan pun sebab content creator (gaming) Malaysia ramai pakai fb. Tapi kat negara lain kurang streamer pakai fb

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kalai tengok pro player atau streamer luar seperti JessNoLimit, Yanshen Lim, Markocop diorang lebih selesa dengan YouTube

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    YouTube punya searchability lebih bagus berbanding fb. Agorithm YouTube video suggestion bagi saya hebat juga. Beberapa streamer saya follow dan jumpa berdasarkan dari suggestion YouTube

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    tahun 2022 ni, ada lagi ke manusia layan FB? haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    hehehe... orang tua je layan fb... nasib baik saya masih remaja... 😆
    Betul Rashid. Tapi pelik pulak. Kat Malaysia budak budak layan streaming gaming kat fb. Mungkin sebab ramai streamer dah tua kut 😆

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.