Who is eligible to use VoLTE?

Comments

15 comments

  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL ARIF BIN ZUL

    Boleh request phone untuk dapat volte support dari yoodo tak untuk google pixel xl?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAS F BINAHMAD MAZLAN

    please add support for xiaomi mi 9t

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ABDUL HAFIZ BIN MUALLAH

    My Pixel 6 still don't have Volte. Do I wait?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SOW CHEN WEI

    Request Volte to be available for pixel 4a (4g) too. I mean pixel 3XL got it. shouldn't it make sense any new device after that would be supported too ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZMIR BIN MOHD SAMAN

    VoLTE pada LGV50 ThinQ saya masih tidak aktif walaupun sudah masuk hari kedua saya aktifkan sim ini. Mungkin saya sudah tertipu dengan senarai peranti yang sesuai dengan volte Yoodo ini. Amat mengecewakan.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Hi AZMIR BIN MOHD SAMAN. no worry.. the VOLTE go back batches.. do check with Live chat as well.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZMIR BIN MOHD SAMAN

    Jika model-model peranti yang masih belum tersedia menerima perkhidmatan VoLTE ini, sepatutnya pihak Yoodo menukar tajuk kepada "Senarai Penuh peranti yang BAKAL (tidak tahu bila) menyokong VoLTE". Cukup-cukuplah pihak-pihak telco nak menipu dan memutar belitkan dalam iklan-iklan mereka. Saya penat.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SWEE GUAN

    Please add support for Pixel 5 as well, since Pixel 3 and Pixel 5a have it, shouldn't the newer device supported as well?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LEE KAI SING

    do research on the phone model only post the PDF file lah...my asus zenfone 8 flip not support but on thr pdf file say support...have yoodo technical team test before post?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FARHAN MARIZ BIN MOHAMED

    Wow Yoodo just updated their supported device list and now a lot of phones have been removed from the list. This includes all Google Pixel devices.

    Care to explain Yoodo?

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD AZUAN BIN JOHAN

    FARHAN MARIZ BIN MOHAMED

    saya telah lihat pdf tersebut, semua peranti sony xperia yang disenaraikan tempohari telah dikeluarkan, ada beberapa peranti nokia juga telah tiada.

     

    boleh jadi mereka buat ujian selepas keluarkan senarai pertama haritu. bila peranti tersebut tidak boleh menggunakan perkhidmatan volte mereka, maka baru dikeluarkan dari senarai. 🤣🤣🤣

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Hi FARHAN MARIZ BIN MOHAMED. Do chat with LiveChat.. c whether they can help..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZMIR BIN MOHD SAMAN

    Senarai awal yg diberi tu cuma taktik marketing je. Mana mungkin phone import yg tak rasmi di Malaysia boleh bukak volte. Saya guna LG v50 yg tersenarai sebelum ni, yoodo dah bukak volte, tetapi phone itu sendiri tak benarkan guna volte region Malaysia.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    i don't understand. i am using nokia 6 where volte is available using telco like digi, unifi, yes.

    but yoodo/celcom is similar like maxis: only certain devices can enable volte.

    the question is WHY?

    why devices already volte enabled but not supported by you?
    are you some kind of marketing agent which only certified a device that you only "supported"?

     

    ;-)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Yoodo Guest.

    Welcome to Yoodo community.

    Not sure with Nokia 6, however you can contact Yoodo customer service and inform them of the issue for that phone model ... hope that helps.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.