I’m currently on a physical SIM but I would like to switch to an eSIM using my existing line. How do I do it?

Comments

43 comments

  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Hi NUR ATHIRAH BINTI ROZLI..dh berjaya ke tukar ke esim... betul langganan tidak terbatal jika penukaran dr sim fizikal ke esim 😊

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR ATHIRAH BINTI ROZLI

    saya masih belum berjaya tukar ke esim, masih belum terima email qr code dari yoodo. cuba beberapa kali pun masih tiada email huhu

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi NUR ATHIRAH BINTI ROZLI

    Kena hubungi khidmat pelanggan Yoodo untuk memohon esim sekarang ni, dulu tak payah tapi sekarang kena hubungi. Memandangkan Live Chat dah off malam ni so esok pagi cik jumpa Live Chat ya.

     

    Live Chat operasi setiap hari;

    Isnin - Jumaat : 9am - 9pm

    Sabtu - Ahad & cuti umum : 9am - 6pm

    Pergi > https://support.yoodo.com.my/hc/ms?#community > skroll ke bawah sekali cari LIVE CHAT > tekan Live Chat dan mulakan chat dengan khidmat pelanggan Yoodo

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR ATHIRAH BINTI ROZLI

    baikk, esok saya akan hubungi live chat! terima kasih atas infonya <3

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AKIF IRWAN BIN MOHD AZANI

    Hai, saya nak convert physical sim to esim. Ada kena spend beberapa RM ke untuk dptkan esim tu?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Hi salam MOHAMAD AKIF IRWAN BIN MOHD AZANI..

    Sebelum replace ke esim pastikan phone suport esim ya

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AKIF IRWAN BIN MOHD AZANI

    Peranti saya support esim. Cuma nk tanya, ada apa2 bayaran ke kalau nak buat esim.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Tiada cas untuk pertukaran esim..just order sim baru nanti replace to esim masuk emei sim yg baru..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Nak tukar eSIM percuma sahaja. Hanya perlu pergi ke Yoodo app > menu > Activate a SIM > eSIM > Replace an existing SIM

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Maklumat lanjut dan model phone support esim Yoodo boleh buka link ini> https://www.yoodo.com.my/esim/?lang=ms

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHDFAIZAL BINMOHD OMAR

    Berapa lama untuk aktifkan fizikal sim dari esim.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Salam Mohd Faizal. Adakah ini nombor MNP atau nombor Yoodo? Jika MNP kena tunggu 3-5 hari bekerja. Jika nombor Yoodo, sepatutnya pengaktifan on the spot. Jika ada masalah, boleh hubungi Yoodo via Live Chat.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Hi MOHDFAIZAL BINMOHD OMAR
    Replace sim biasa on the spot..jika berlaku kelewatan sila contact live chat untuk bantuan..

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.