Do I pay first or use my plan first?

Comments

33 comments

  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Care services nomber, please?

    -3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Community Manager

    Hi we don't have a call centre. You can post your question (or search for it) in Community or get in touch with our agents via Live Chat. Head to HELP section in our App and scroll all the way down. Thanks :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AIU JER LING

    I hv activated my second sim via yoodo app about 5 minutes ago and also payment made via credit card, but at the moment still cannot call in or call out. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Community Manager

    Heya AIU JER LING I see that the problem is sorted after restarting the phone. If that's not the case do let me know ya :)

    and welcome onboard! 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD LUQMAN NAJMIEBIN MOHD ZAINURI

    Perlu bayar berapa ringgit ? Bayar untuk langganan sahaja k ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS Superuser

    Luqman, hanya minima rm3 utk 50sms dan valid utk sebulan.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN Superuser

    Untuk bulan seterusnya anda boleh pilih untuk bayar secara automatik atau manual.

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MAZNI BINTI MOHAMAD

    Cakap dapat topup free rm20...takpi nk bwak msuk sim kena byar melalui kad kredit plak...mcm ,na

     

    -2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN Superuser

    Kene beli plan dulu baru akan dapat kredit RM20 tu dalam wallet. Plan paling murah adalah 50 sms utk RM3. Lepas dapat RM20 dlm wallet, apa2 plan atau booster yg dibeli lepas tu akan ditolak dr wallet dulu. Kalau kredit dlm wallet tidak mencukupi baru akan ditolak dr kad kredit/debit.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LIM MING TECK

    Mengapa saya cimb debit kad,tak boleh buat utk bayar

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN Superuser

    Debit kad sudah on e commerce? Jika belum sila call bank anda dahulu.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN Superuser

    Can you try giving CIMB a call to inform them that you will be making transactions with Yoodo?

    Then see if it works after that.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LIM MING TECK

    Sudah on ecommerce,masih tak boleh bayar,tanya bank,beritahu bank cakap sudah on,siapa boleh bantu

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Have u mention your bank to make payment to a new merchant?.. tell them you want to making transactions with Yoodo telecommunication & also update your phone number to able receive MSOS code sms

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HUSSINJALAN PE I

    Kenapa nk active kn SIM tak boleh nk buat payment asyik fail je

    -2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hye Hussin..hubungi no.yg tertera dblkg kad debit, minta aktifkan E-commerce & maklumkan dgn bank yang anda mahu buat pembayaran ke telco Yoodo...semoga berjaya! :)

    0
    Comment actions Permalink
  • hi nak Tanya , ni auto pay ke ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS Superuser

    Tn Hafiz, auto pay atau atau renew by default, tapi boleh disable kalau tak mahu auto tu aktif setiap bulan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS Superuser

    Tn Hafiz, auto pay atau atau renew by default, tapi boleh disable kalau tak mahu auto tu aktif setiap bulan.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Salam sejahtera..Saya dah beberapa kali cuba untuk aktifkan sim kad.Tapi x boleh. MSOS dah dapat dari Maybank.Ada sesiapa boleh bantu..

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS Superuser

    Yoodo guest, kalau dah dapat msos
    dan nak activate, kita akan alami masalah error sbb tak boleh open yoodo app bila kita tap back button. Cuba refresh yoodo app atau uninstall, seterusnya install semula.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS Superuser

    Yoodo guest, kalau dah dapat msos
    dan nak activate, kita akan alami masalah error sbb tak boleh open yoodo app bila kita tap back button. Cuba refresh yoodo app atau uninstall, seterusnya install semula.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Ok saya cuba..terima kasih..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya suda buat payment knpa masih x aktif2 sim sy ini..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN Superuser

    Anda aktifkan simkad dengan nombor baru atau MNP?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD ZAHID BINABDUL SUKOR

    macam mane nak tukar bayar debit ni ke online banking? tak boleh aktifkan lagi sim

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN Superuser

    Utk online banking, tap simbol wallet dan tap top up now. Pilih amount yg dikehendaki dan pilih online banking.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD ZAHID BINABDUL SUKOR

    debit tu mcmmne nak remove?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN Superuser

    Boleh Live Chat dgn ejen Yoodo utk remove debit card details tu.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR AMNI WAHIDAHBINTI ABD RAZAK

    Hi, I want to make payment to activate yoodo but the payment go into wallet. Anyone can help.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.