Community

I can use my card to pay for other e-commerce services, but my payment failed with Yoodo. Why?

Comments

5 comments

 • Avatar
  theJeff Community Manager

  If your payment failed, please do call up your bank to check and update them on what you're attempting to do. At times they need to just re-enable that debit card for online purchasing.

  Do get in touch with our agents via Live Chat if the problem still persists ya MUHAMMAD 'AMMAR SYAHMIBIN MD SADAKAH? Thanks and looking forward to having you onboard :)

 • Avatar
  MUHAMMAD ZULHILMIBIN ROSLAN

  Mengarut.. dah byk kali update payment.. tp tkleh activate simkad.. live chat ckp tkde transaction...

 • Avatar
  theJeff Community Manager

  Hi MUHAMMAD ZULHILMIBIN ROSLAN, dah byk kali update payment bermaksud? Encik sudah hubungi bank untuk aktifkan kad debit ke Encik sudah membuat bayaran di Yoodo? Jika sudah buat bayaran, sudah terima invoice dari kami? 

  Tanya kerana sytem akan hantar Invoice serta merta apabila membuat sebarang bayaran di Yoodo. Jika ini adalah masaalah pembayaran melalui kad debit, maka Live Chat memang betul, tidak boleh buat bayaran sehingga pihak bank melepaskan sekatan itu.

 • Avatar
  FAIZUL MD Superuser

  Yes, Setiap transaksi bayaran yg berjaya pihak Yoodo akan hantar invoice thru email dan juga notifications dlm app. Maybe Zulhilmi boleh cross check ya. Namun, sy bersetuju process mengaktifkan kad debit ni agak rumit..pengalaman saya terpaksa cuba 2kad debit berlainan dan akhirnya berjaya..fuhhh.

Please sign in to leave a comment.