I didn't receive the port out SMS. What do I do?

Comments

81 comments

  • Tolongg!! Kenapa port in saya selalu kena reject je ni????

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi MUHAMMAD DANIAL IRFAN EINMUZADRUL HASDI...hubungi telco lama kenapa sebab mereka reject . Digi, maxis, celcom ?...tanya mereka...mungkin sebab bill, id & sebagainya yang tidak melayakkan untuk keluar.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Hello...I just want to activate my new simkad...During the payment step...i didnt receive password, so i cant proceed the payment...the password had been send not to my number..what should I do?

    1
    Comment actions Permalink
  • saya baru dapat sim... sy keep number.. mcm mana nk aktifkan sim ni ye? sy dh tekan active tu, tapi takde mesej utk prtukaran.. apa patit saya buat

    1
    Comment actions Permalink
  • saya dah tambah dalam wallet utk pakej saya nak.. mcm mana ye nak aktifkan?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Kalau dah topup boleh buat pembelian ikut plan yang mana tuan hendak langgan. Pastikan kredit mencukupi untuk membeli plan yang hendak dibeli, kalau tidak ia akan gagal.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Kene tunggu port out confirmation sms dari telco skrg. Kalau tak dpt sms tu, boleh panggil telco skrg utk bertanya.

    2
    Comment actions Permalink
  • bosan mcm2 masalah do.. onexox dulu senang je nk simpan number lama.. x faham aku pahal korang ni punya system.. port out failed bagai halah malas aku

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR EZZA TOM

    I already activated my sim card but the yoodo app isn't updated? When I tried yo update it again, it said that my sim already been activated. Is this how it suppose to be?

    1
    Comment actions Permalink
  • I like to port in from Celcom to Yoodo, more than 2 days already since I activate my sim, not receive any sms for requesting port in.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi SYAFINA SYAFAWATI BINTI MOHAMED SUKAINI please contact Celcom customer regarding sms request that have not been received yet.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORZILAH BINTI KASMAN

    Kenapa reject sim saya

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi NORZILAH BINTI KASMAN, boleh tahu reject bagaimana tu ?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORZILAH BINTI KASMAN

    Port rejected. Kenap ye

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORZILAH BINTI KASMAN

    Port rejected. Kenap ye

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORZILAH BINTI KASMAN

    Port rejected. Kenap ye

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Dari telco apa & portin ke telco mana ?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KU FATHIN ATHIFAHBINTI KU ROSELI

    Saya x terima port out mesej..macam mana nak buat

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KU FATHIN ATHIFAHBINTI KU ROSELI

    Saya x terima port out mesej..macam mana nak buat

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    KU FATHIN ATHIFAHBINTI KU ROSELI cek dalam email yang guna register Yoodo. reply email tu. Guna google Chrome kalau tak silap. Yoodo akan hantar email bukan sms.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KHALID BIN ISMAI

    please help me send sms to port out...i want to port out as soon as posibble..tq

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    KHALID BIN ISMAI want to port out from Yoodo? Go to your new telco. Apply mnp there. After that, check your email for port out email from Yoodo.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD IKHWAN BINKHAIRUL ANUAR

    Macam mana nk aktifkan sim. Dlm dalam wallet ade 40..mmg sy igtkn 40 tu boleh trus hidup sim tp x tau knp boleh masuk ke wallet. So skrg ni sim saya x hidup ii. Sblm sy order sim sy pilih nk yg no lama, ok skrg dh sampai. Bila dh di online bankin, sim ni x hidup ii lagi.. Sy mntak tolong msj no ni 0132119569
    Sy berharap sangat team yoodo bantu sy.. Sy nk sim ni hidup.

    1
    Comment actions Permalink
  • Hi,
    Utk aktifkan sim, buka app, pergi ke menu, activate sim, chose your plan, scan barcode, proceed to payment. Pastikan plan anda RM40 ke bawah. Jika lebih, baik tambah nilai wallet dahulu.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    MUHAMMAD IKHWAN BINKHAIRUL ANUAR lepas dah scan SIM tu pilih plan yang di pilih masa order SIM hari tu. Tak payah buat plan baru. tapi kalau nak tukar pun takda masalah. tapi kalau haritu order SIM guna link referral, kena masukkan semula kod referral sebelum pembayaran. kalau tak hanya akan dapat activation bonus 5GB. boleh guna kod referral ni xatrf0594. Nanti akan dapat referall bonus 7GB.

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HAF YAH NADZIRAH BINTI ARIFIN

    how many days usually it takes to port out from yoodo? I responded to port out confirmation email today and and referred to live chat agent but I haven't received any email notifying me if it's successful or not.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    HAF YAH NADZIRAH BINTI ARIFIN usually it will take 1-3 working days. If your port out fail, try to correct your name first. Contact yoodo live chat tk correct it. I think your name is HAFYAH not HAF YAH right? Sorry kalau saya tersilap ya.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL BIN AZMI

    Hye i wanna ask something. Do yoodoo has a contract?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    MUHAMMAD AMIRUL BIN AZMI Yoodo ni takda contract. Pelan boleh pilih sendiri. Bayar apa yang kita guna sahaja. Boleh terminate line bila-bila masa.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser

    Yup, Yoodo is contract-free and the only telco offered customization your own plans.

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.