When will I receive my SIM?

Comments

146 comments

  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Delivery service is free?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Delivery service is free?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Delivery service is free?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Delivery service is free?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Yes Yoodo Guest, delivery is free :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BASER BIN MAHMUD

    Saya pesan penghantaran sim kad pada 24 april 2020..masuk hari ni dah 20 hari menunggu. Untukcrekod..sudah 2 kali berhubung melalui live chat..2 kali juga dijanjikan untuk diselesaikan..2 kali juga maklumat telah diberikan..tetapi malangnya..pihak yoodo gagal kesan apa yang berlaku pada penghantaran sim kad saya.. malah sekurang2nya beritahu dimana simkad saya berada sekarang pun tak mampu..saya tidak paksa untuk hantar dengan segera. Sekurang2 kurangnya..berilah opsyen atau cadangan untuk selesaikan masalah penghantaran simkad saya..sehingga hari ni..20 hari menunggu..langsung tiada berita..untuk kesekian kalinya saya berikan rujukan
    Nombor rujukan :yqjwtc 704397999. Tracking number : ERB767256792MY..Sekian..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Assalamualaikum Guest... Cik tinggal dimana?.. kalau area Sandakan Sabah boleh dapatkan dengan saya percuma

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Kalau ikut dah dikirim dah SIM ni Yoodo Guest. Cuma masih dalam proses di Poslaju Parcel Hub. Hairan juga lama sangat prosesnya tu. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    RAMIZAH ALIA BINTI RAZALI

    Hye boleh sye tahu bila sim lad sye smpai?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Hai Yoodo Guest, boleh berhubung dengan Yoodo Live Chat agent untuk semakan penghantaran SIM yang di order. Cari yang macam ni kat bawah page.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    dari mula pkp sampai sekarang masih tak dapat lagi sim. macam mana eh?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Hai Yoodo Guest, Boleh hubungi Yoodo live chat untuk dapatkan butiran penghantaran SIM. Boleh juga order SIM sekali lagi.

    boleh order pakai link ni:

    https://app.yoodo.com.my/assets/index.html#friendInvitation?code=xatrf0594

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NAZZLI SABRI BIN DIN

    Hi...boleh check oder saya dr 7/6
    Location saya . K.lumpur

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NAZZLI SABRI BIN DIN

    Hi...boleh check oder saya dr 7/6
    Location saya . K.lumpur

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    NAZZLI SABRI BIN DIN boleh hubungi Yoodo live chat untuk semakan penghantaran SIM.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Bila agak² paling lama kena tunggu untuk dapat sim ni ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Guest penghantaran biasa ambil masa 3-5 hari...tapi sekarang ni tak tentu, kelewatan dari pihak syarikat penghantaran.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya dh order sejak 9 september.. ni dh hari ke-10. Bila boleh dpat

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Yoodo Guest

    Segera berhubung dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat pada pagi ini dari jam 9 Pagi ke 6 Petang untuk semakkan lanjut status pesanan simkad cik dengan syarikat penghantaran.

    Live Chat beroperasi setiap hari pada: 

    (Isnin - Jumaat 9pagi hingga 9malam)

    (Sabtu & Ahad 9pagi hingga 6malam)

     

    Melalui website https://support.yoodo.com.my/hc/ms/#community

     atau aplikasi Yoodo > pergi bahagian Bantuan > scroll kebawah dan cari Live Chat/Bicara Langsung.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD NIFAILBIN ZAIRUL AZWAN

    Boleh ke kalau topup pakai pin yang beli dekat kedai runcit tu?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD NIFAILBIN ZAIRUL AZWAN

    Boleh ke kalau topup pakai pin yang beli dekat kedai runcit tu?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD NIFAILBIN ZAIRUL AZWAN

    Boleh ke kalau topup pakai pin yang beli dekat kedai runcit tu?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Yoodo Guest.

    Selamat datang ke Yoodo

    Cara topup setakat ni hanya melalui Online Banking & E-wallet Boost sahaja. Tidak dapat topup pakai pin

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    RICHARD DELA CRUZ

    When i will recieve my simcard

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Install apps, you can see delivery process. Or contact customer service via LiveChat (scroll below).

     

    Enter this promo code during registering your sim card & you'll get an additional 7GB internet data from Yoodo

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Yoodo Guest.

    You can check with Yoodo Customer Support tomorrow morning regarding your order status ya, their will help you check with the delivery partners.

    Live Chat operation hour is:

    (Mon - Fri 9am to 9pm)

    (Sat & Sun 9am to 6pm)

     

    See the picture how to get the Live Chat:

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.