Is Yoodo a prepaid or a postpaid service?

Comments

118 comments

  • Avatar
    MUHAMMAD ASLAM BIN AIRIL

    Portability in progress. How many days more do I need to wait? As I already received sms from maxis regarding about the Request to Leave Maxis. Currently already 19 hours.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi MUHAMMAD ASLAM BIN AIRIL, my experience with Maxis before take more than 24 hours.

    Anyway, please do keep in touch with Live Chat agents for further information about your MNP status ya.

     

    See here how to Live Chat:

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ASLAM BIN AIRIL

    Already try Live Chat but failed. Please check. Anyway, portability progress may take 3 working days or 3 days (include weekend)?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Only customer services agents can check for you.

    If you failed to Live Chat via apps, try login in with any browser you have on phone. Go to: yoodo.com.my > scroll down > tap on Live Chat.

    Or other way, contact Maxis customer services and asked them your MNP status.

    Actually MNP process will take 1-3 working days, and not available on weekend and public holidays.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZRUL IZWAN BIN AHMAD

    Physical sim or E-sim?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Azrul..how i can i help you ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP Superuser

    AZRUL IZWAN BIN AHMAD kalau ada Sim boleh pilih physical Sim. Esim tu pula kalau pilih akan keluar senarai telepon yg boleh guna esim

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TAM MEE YEN

    My wallet had Rm17, i click for minimum data Rm 5. How come become Rm 25 monthly bill ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi TAM MEE YEN , i think you missunderstood here

     

    Please see the screenshoot i gave below

    *The Black square are the GBs

    *The Green arrow are the price

    +And yes 5GB is RM25 :)

    -No data with price RM5.

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TAM MEE YEN

    My wallet had Rm17, i click for minimum data Rm 5. How come become Rm 25 monthly bill ?

    0
    Comment actions Permalink
  • 5GB plan is RM25.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUQMAN ARIF BINMAJID

    Hello, wanna ask how to get my number back? My previous line was inactive

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUQMAN ARIF BINMAJID

    Hello, wanna ask how to get my number back? My previous line was inactive

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHAN CHIN YEE

    Hi, how can I to removed my debit card info there?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NOOR AZURA BINTI ABDUL SAMAD

    Remove debit kad rsenye kne live chat..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SYAHIR BIN ZAIDI

    JOM BERJIMAT

    TEKAN JEA LINK KAT BAWAH NIE...
    Order,pos sim “FREE”sampai ke rumah terus

    https://app.yoodo.com.my/assets/index.html#friendInvitation?code=bojtj3454..

    ATAU masukkan Kod Ajakan saya bojtj3454 pada laman pengesahan semasa anda mengaktifkan SIM anda!

    Tak faham bole wasap https://wa.me/60174647068?text=Yoodo

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NOORMAHADI BIN OMAR

    Hai , macam mana nak tukar no yoodo yang sedia ada dengan no yang kita mahukan ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai Noormahadi...nak tukar telco ke atau macam mana ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Kalau no tu dah aktif tak boleh tukar dengan nombor lain dah NOORMAHADI. Satu Sim satu nombor ja. Bila dah aktifkan nombor tu saja lah yang boleh guna untuk SIm tersebut.

    Tapi NOORMAHADI boleh order SIM baru dan aktifkan SIM tersebut dengan nombor baru pilihan NOORMAHADI. Lepas dah aktif, nombor lama tu boleh terminate kalau tak nak pakai lagi. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADIB HUSAINI BIN OMRI

    Boleh saya tahu , sim yoodo ni prepaid ke ? adakah sy perlu topup celcom mcm biasa untuk stay active and beli data or postpaid ?

    0
    Comment actions Permalink
  • yoodo trbaik...data x habis².. tapi yang tak ok..t.up wallet100.. blanan pkej 30 je...balance x boleh guna untuk beli items dlam game...

    0
    Comment actions Permalink
  • yoodo trbaik...data x habis².. tapi yang tak ok..t.up wallet100.. blanan pkej 30 je...balance x boleh guna untuk beli items dlam game...

    0
    Comment actions Permalink
  • yoodo trbaik...data x habis².. tapi yang tak ok..t.up wallet100.. blanan pkej 30 je...balance x boleh guna untuk beli items dlam game...

    0
    Comment actions Permalink
  • yoodo trbaik...data x habis².. tapi yang tak ok..t.up wallet100.. blanan pkej 30 je...balance x boleh guna untuk beli items dlam game...

    0
    Comment actions Permalink
  • Yoodo Guest. Yoodo ni gabungan antara prepaid dan postpaid. Untuk pembayaran, bagi saya paling mudah guna wallet Yoodo dalam app Yoodo tu. Wallet yoodo ni kita boleh topup sama ada guna online banking, debit kad, Boost atau paypal. Saya guna online banking dan Boost untuk topup wallet yodoo. Bila dah topup berulah kita boleh pilih plan yang kita nak guna untuk tempoh 30 hari. Macam saya ambil plan 20gb=rm20 sahaja. Bila habis 20gb boleh terus renew tanpa tunggu abis 30 hari. Duit dalam wallet yoodo tu akan kekal selagi masih ada line yang aktif. 

    1
    Comment actions Permalink
  • MOHD SHAMSYAHRI PAJULASABDULLAH memang terbaik yoodo ni. Ya betul wallet yoodo hanya boleh guna untuk bayar plan yoodo, beli booster, power pass, etc sahaja buat masa ini. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KIM SHARY ANAK GALAW

    Just heard of Yoodo 😅 Ordered 2 sims for my startup biz. I've been a super loyal customer to Unifi but I'm gonna give Yoodo a try. 😊

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Yoodo Guest, Welcome to Yoodo.

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.